Om oss

Våren 2010 startade jag, Git Johansson, ett litet vegankafé i Jönköping. Kafé Braheparken utvecklades med tiden till en populär lunchservering och restaurang med hjälp av kocken Kalle Engdahl.

Med småskalig hantverksmässig tillverkning av bra råvaror, där en stor andel är ekologiskt och alltid helt veganskt, är vi unika i Jönköping. Alla rätter tillverkas utan ägg och mjölk och vi har även produkter utan gluten. Självklart använder vi ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe, te, bananer och kakao och i övrigt mycket närproducerat.

Med många stammisar och fina utmärkelser, inte minst för vårt stora sortiment av Fairtrade-märkt, men även omnämnanden i medier som bl a ett ”Smålands smultronställe” i tidningen Hälsa och fina betyg i sociala medier, ökade förfrågningarna om tårtbeställningar och catering och stående lunchbeställningar till företag med klimatprofil i stan…

Vi kände att den lilla kafélokalen blev för liten, vi levererade bufféer till bröllop på 70 gäster, serverade tre-rätters After Work till 40 personer och julbord till besökare från när och fjärran. Så vi började leta ny lokal. Men det kom en pandemi och nästan all servering försvann över en natt…

Våren 2021 gav vi så upp, ganska slutkörda av att försöka anpassa oss till rådande läge. Vi trappade ner, hyrde ett kök tillfälligt med försäljning på Västra torget. Så hittade vi ett nytt bra kök i en vacker lokal vid Vätterns strand och ett läge där vi ville starta upp på nytt!

Varmt välkommen till Braheparkens Delikatesser & Catering i Rosa villan!

Hälsar Git & Kalle